Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych

 

Technik żywienia i usług gastronomicznych  posiada obszerną wiedzę i umiejętności z zakresu gastronomii,
tj. sporządzanie potraw i napojów, planowanie diety, obsługa konsumenta, organizacja i przygotowanie imprez 
okolicznościowych, ocena jakości żywności i sposoby jej przechowywania, jak również wiele różnych specjalności z branży gastronomii dzięki darmowym kursom zawodowym.

Absolwent tego kierunku może prowadzić własną działalność gospodarczą lub znaleźć zatrudnienie we wszystkich typach zakładów gastronomicznych zajmującymi się sporządzaniem potraw i napojów oraz kompleksową obsługą klienta, m.in. organizacja imprez okolicznościowych, planowanie diet i inne.

 

DARMOWE KURSY ZAWODOWE 
m.in. barman, barista, manager gastronomii, carving i wiele innych
 

  • PRAKTYKI ZAGRANICZNE 

  •  

Absolwent w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych przygotowany jest do:

Oceniania jakości żywności i jej przechowywania;

Sporządzania i ekspedycji potraw i napojów;

Planowania i oceny żywienia;

Organizowania produkcji gastronomicznej;

Planowania i realizacji usług gastronomicznych.

 

Kwalifikacje w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych: 

HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań 

HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych